Western 'Barefoot' test

Click=betreffende topic op het forum

Eerste indruk:
Net binnen. Ziet er goed uit. In de seat zit inderdaad een vouw, maar dat was al bekend.
Ik heb het nu over mijn eigen zadel gehangen, en het is gewoon net zo groot. (ik had het kleiner verwacht).
Ik vind de fenders aan de bovenkant er wat ielletjes uitzien. En de ophanging is wat ver naar achter tegenover mijn westernzadel.
De veertjes vind ik van dichtbij niet zo mooi.
Mooie pad erbij met bonte onderkant, in dezelfde kleur.
Fijne, zachte gladlederen singel, anatomisch gevormd, en over het leer een paar stukken elastiek.
Ik verwacht dat de singel te lang is, maar ik heb nog een dressuursingeltje liggen, dus dat zou geen probleem moeten zijn, past er ook aan.


Testruiter: Masja
Testpaard: Loeki, 38 jaar, stokmaat: 1.36m, moeilijke rug vanwege het missen van vlees op de verkeerde plaatsen.

1e test:
De boel erop gelegd, zonder singel lag het meteen al vast, toen de singel, dat spande er nog om, omdat Loeki niet zo dik is.
Aan 1 kant 1 gaatje over, dus ging net. Loeki heeft een erg korte rug, dus het zadel lijkt op het eerste gezicht wat te lang.
Opstappen ging uitermate goed, zadel bleef perfekt op zijn plaats.
De singel zat niet eens strak en, wat al bekend was, de vouwen midden op de seat, en die gingen met rijden dus precies tussen mijn billen, dat was minder.
Maar op de nieuwe versies van dit zadel komen doorgestikte seats, dus dan zal dat probleem verholpen zijn.
Ik zat idd. veel dichter op het paard, wel fijn, maar de grond kwam ook een stuk dichterbij...
Het zadel zit erg lekker, op de vouwen na dan.. En de fenderophanging mag wat mij betreft een stuk naar voren. Om de fender langer en korter te maken, zit er zo'n westerngesp, zo'n ijzeren met 2 pinnetjes waar je een ijzeren hoesje overheen moet schuiven (hoe heet dat ook alweer). Ik vond het er niet echt stevig uitzien, en tijdens het rijden klapperde er eentje. Ik heb alleen maar gestapt. Tijdens het rijden alles goed in de gaten gehouden, maar het zadel is echt te lang voor Loeki, het duwde in zijn liezen en tegen zijn heupen.
Pas thuis, na de foto's bekeken te hebben, zag ik dat het zadel toch ook naar achteren was gezakt.
Dit is een onhebbelijkheidje van Loeki's rug. Hij heeft op de schouder, net onder zijn schoft nog wel wat vlees, maar ietsje achter de schoft, ineens niets meer, dus alle zadels zakken daar met de voorkant vanaf, en schuiven zo dus naar achter, ik had gehoopt dat het met dit zadel niet zou zijn, maar helaas...het kan er ook aan liggen dat ik er deze keer een doek onder de pad had gelegd, die daardoor het schuiven veroorzaakte. Ik wilde de pad graag schoonhouden.
Conclusie:
Fijn zadel, maar niet het ultieme zadel voor Loeki. Al ben ik bang dat dat niet eens bestaat.
Click
2e test
Deze keer mijn eigen dressuursingeltje eraan gedaan, ik kon beter aansingelen. Het zadel bleef nu wel tijdens het rijden goed op zijn plaats, dus vorige keer toch een te lange singel?? Misschien toch nog niet zo'n verkeerd zadel dus voor Loeki, alleen die lengte...hmmm.
Nog een paar keer mee gereden, maar geen verschillen hoor.
Blijft steeds goed op zijn plaats.
Click


Hier zie je duidelijk na het rijden het zadel tegen de heup aan liggen.Testruiter: Masja
Testpaard: Gabion, vrij ronde New Forest. Veel zadels trekken bij haar wat scheef, doordat ze zo rond is.

Op Gabion ligt het zadel een stuk beter. Maar die is ook een stuk groter.
Alleen tijdens het opstijgen ging het ietsje scheef, en tijdens de galop ook ietsje, maar ze is ook zo rond. Misschien had ik haar nog een keertje tussendoor aan moeten singelen.. maar daar had ik geen zin in. *lui*
Ik heb in ieder geval heerlijk gereden! En deze keer geen last gehad van de vouwen in de seat. En ook de gespen van de fenders niet meer gehoord.
2e keer beter aangesingeld, ook tussendoor nog. Met opstijgen ging het niet meer echt scheef, en zo gauw je zit, ligt het weer recht. In de galop moet ik echt zorgen dat ik recht boven het paard blijf (dat is nog niet helemaal handig met een paard dat nog geen rust heeft in de galop), dan blijft het goed op zijn plaats.


Testruiter: Cathelijne
Testpaard: Gabion

Het is echt de Rolls-Royce onder de Zadels
Nu vind ik persoonlijk toch de zadels waar ik tot nu toe op heb gezeten niet echt lekker zitten, maar deze ...... Super!
Pluspunten:
* Zit heerlijk zacht (niet echt onbelangrijk, zeker niet bij lange ritten).
* Je bent één met het paard.
(Persoonlijk vind ik het belangrijk om eerst ook zonder zadel op je paard te gaan zitten zodat je elk spier van het lichaam kent, en zo één wordt met je paard).
* Je zit ook meer ontspannen. Je benen zitten iets naar achter, beetje gebogen, Langs het lichaam van het paard, zodat het net is of je ook meer controle erover hebt.

* Je bespaart je rug. Echt, voor mensen met rugklachten (heb zelf een hele slechte rug) ideaal, zo licht. Vergelijk heb maar met zo'n heupwasmand helemaal nokje vol zware kleren, of halfvol met lichte dingen.
En ook niet echt onbelangrijk, de prijs, schijnt veel goedkoper te zijn ( maar daar heb ik me nog niet in verdiept).

Nadeel: Het uiterlijk.
Ik vind hem heel mooi, alleen hij is niet bewerkt, en geen glimmende toeters en bellen. Die "veertjes" is één geheel, daar zou ik zelf snipjes in maken zodat het meer veer lijkt

Ik ben echt om, zodra ik een zadel nodig heb….

Testruiter: Moniek
Testpaard: Gabion

Ze heeft er maar even op gereden, maar vond het erg lekker en zacht zitten

Click 


Testruiter: Fabiënne
Testpaard: Swerdy, arabier
Testpaard: Present, appaloosa

Het zadel zit heerlijk als een kussen.
Het ziet er netjes uit ook en past goed op verschillende types paarden.
Mijn paardjes zijn van bouw en postuur zeer verschillend en het ligt er goed op. het rijdt ook erg fijn omdat het zo zacht maar tegelijkertijd stevig zit, en omdat je je paard beter aan voelt.
Ik vind alleen wel dat ze de pads met een mooi indianen printje moeten maken of in een ander mooi kleurtje.
Verder zou een echte westernsingel ook wel mooier passen bij het geheel. maar het aansingelen hiermee is op zich niet vervelend.
De veertjes vind ik gaaf die horen erbij en Saddle-strings, super gewoon daar houdt ik wel van. ook de gespriempjes om de fenders vind ik erg mooi met het zilveren knopje erop.
De fenders liggen idd wel wat naar achteren maar op zich niet heel vervelend. misschien als ik echt reining zou kunnen rijden dat het dan wel vervelend zit maar dat vond ik wel mee vallen.
Ik was er zeer tevreden over en denk serieus na over een aanschaf van zo'n zadel.
De vouw die in de zit is, was goed duidelijk na het rijden maar met het rijden zelf had ik er geen last van eigenlijk.
Toppie zadel. Jammer alleen dat de skirts van het zadel zo lang zijn in vergelijking met een gewoon westernzadel.
Het ziet er dus kortom goed verzorgd uit en het rijdt heerlijk. Mijn paardjes liepen er goed onder.
ClickSwerdy


PresentTestruiter: Ria
Testpaard: Ruby, Tinker

Ik vind het een erg mooi zadel , ik vind het best apart om te zien het is even wennen want het is toch een wat ander modelletje dan de geeikte zadels.
Het is niet zo erg versierd met zilver maar dat vind ik persoonlijk wel mooi, hier en daar een concho maakt het zadel af.
De saddle strings vind ik er ook heel leuk aan en ook de veertjes hebben wel wat, het past echt bij dit zadel.

Ik het op Ruby gelegd en het past erg goed op haar ze heeft een vrij ronde bouw en het sluit allemaal erg goed aan.

Met opstappen ging het een klein beetje schuiven maar ik denk dat het nog niet goed aan gesingelt was.heb het verder ook niet aangesingeld en ook in de galop bleef het goed op zijn plaats schoof niet weg ofzo.
Het zit echt heerlijk zacht en je voelt ook goed iedere beweging van je paardje.
De pad die eronder moet is ook van mooie kwaliteit heeft ook nog een extra bont/fleece voering dus het draagt voor het paard ook lekker zacht en soepel allemaal.
Click
Testruiter: Maaike
Testpaard: Sjobrend, fjord.

Wat ik er van vond...hij was iig mooier als ik had verwacht hoewel hij me als roundskirt met westernsingel leuker zou lijken... Vind hem niet veel steviger zitten als de cheyenne versie van de barefoot maar dat kan ook komen omdat ik daarbij altijd in een maat 1 gezeten heb wat je toch wat meer opsluit dan in een maat 2 zadel. Ik had mijn beugels een beetje te lang gedaan per ongeluk en had geen zin om ze korter te maken dus weinig bevindingen over het lichtrijden. Het zadel ligt op Sjo als een huis, schoof een klein beetje met opstijgen maar minder dan mijn gewone zadel (had netjes drie keer aangesingeld met tussen pauzes).
Knop op het zadel is erg handig voor al mijn touwen , en heerlijk die warmte die door het zadel heen komt, lekkere kontverwarming voor in de winter . BAREFOOT RULLEZZ! Als ik genoeg geld heb gespaard dan komt er ook eentje voor Sjo.Testruiter: Celinde
Testpaard: Paultje (quarter)

Het zadel ligt meteen vast als we het erop leggen. Met opstappen trekt het wat scheef, maar zo gauw je zit ligt het weer recht.
Ik vind de barefoot heel lekker zitten, lijkt net alsof je een stuk lager bij de grond zit, voor mijn gevoel zit ik meer op Paultje. Alleen ik heb wel het gevoel dat mijn benen minder goed aansluitend dan bij mn eigen zadel (ik heb een close contact zadel van Garland). Maar de barefoot lijkt me wel veel fijner voor met lange buitenritten. En het ziet er nog leuk uit ook.
Zoals je ziet blijft hij ook met spins etc. goed liggen.
Click


 

Gebruik deze knop als u zich al op WHOA bevond

Alleen gebruiken als u vanaf een andere site hierheen heeft geklikt.