Diversen

Meer informatie over beenbeschermers kun je hier vinden.


Breastcollar


Tiedown


Trainingsfork

 

Breastcollar (Borsttuig)

De meeste borsttuigen zijn puur voor de sier. Alleen bij roping en andere vee-onderdelen worden borsttuigen gebruikt om het zadel op zijn plek te houden, omdat er dan natuurlijk met de rope een kalf aan de knop van het zadel hangt. Dit soort borsttuigen zijn dan ook veel dikker, breder en steviger dan de siertuigen.

 

Caveson (Neusriem)

Een caveson is eigenlijk gewoon een losse neusriem. Deze is om tegen te gaan dat het paard zijn mond open doet. Hij wordt dan ook veel gebruikt bij jonge paarden.

Tiedown

Dit is eigenlijk een neusriem met een riem eraan die aan tussen de voorbenen door aan de singel wordt gemaakt. Hij zorgt ervoor dat het paard zijn hoofd niet hoger kan doen dan de tiedown toestaat. Een tiedown kan door de ruiter voor het rijden op goede lengte worden gemaakt.

 

Martingaal en trainingsfork

De martingaal helpt tegen te gaan dat het paard zijn hoofd omhoog gooit. Een trainingsfork lijkt erg veel op een martingaal, maar deze is korter en heeft mede daarom geen halsriem. Een trainingsfork werkt doordat hij korter is ook meer in op de teugel als deze aangenomen wordt.

 

 


Breastcollar

 

 


Caveson

 

 


Martingaal